Kurv(0)
Subtotal DKK 0,00
Total DKK 0,00
Heraf moms DKK 0,00
Log ind
Grundlæggende teknik 1
Dette kursus er tilrettelagt for begyndere og folk med kun lidt kendskab til sølvarbejde, som gerne vil have en grundlæggende indføring i materialer og teknikker. Vi arbejder med sølv, med bl.a. følgende teknikker:

- Save og fileteknik
- Formning
- Lodning
- Slibning og polering

Udbytte:
Du får kendskab til at arbejde med sølv og du får et eller flere individuelle produkter med hjem. Vi arbejder med fremstillingen af enkle ringe, armbånd, vedhæng, og tager udgangspunkt i arbejdet med metallerne, og kombinerer dem med andre materialer som f.eks. sten og perler. I kurset indgår små øvelser, således at du kommer omkring alle teknikker.

Grundlæggende teknik 2Vi arbejder videre med teknikkerne fra ”Grundlæggende teknik 1”, og inddrager flere nye teknikker bl.a.: lodning af hule emner, smedning og enkle støbeteknikker. Vi fremstiller enkle ringe, armbånd, vedhæng og brocher, og tager udgangspunkt i arbejdet med metallerne, men kombinerer dem også med andre materialer. Kurset er tilrettelagt med små øvelser, således man kommer omkring alle teknikker.

Grundlæggende teknik - med individuelt hensyn
Dette kursus er særlig velegnet til dig som fx er udfordret på grund af stress, angst eller sygdom. Det kan være følgevirkninger efter en blodprop eller andre udfordringer, der gør, at indlæring kan være udfordrende. Smykkekurset henvender sig også til dig med kun lidt kendskab til sølvarbejde. På kurset får du en grundig indføring i materialer og teknikker. Vi fremstiller enkelte ringe, armbånd, vedhæng, og tager udgangspunkt i arbejdet med metallerne, og kombinerer dem med andre materialer som f.eks. sten og perler. I kurset indgår små øvelser, således at man kommer omkring alle teknikker.

Galvano fra A til ZFå en god introduktion eller opdatér/udvid din viden indenfor Galvanoteknik. Vi gennemgår det udstyr der er nødvendigt for at kunne forsølve, forgylde og rhodinere. Lige fra ensretter til smykkeophæng. Der vil også være en gennemgang af forbedring og rensning af smykker. Herefter kigger vi på de forskellige bade opdelt i tre kategorier: Forsølvning, Forgyldning (alm. Forgyldning og farveforgyldning) og Rhodinering (sort rhodinering og rothenium)

Art Clay Silver, kobber og det nye bronzeler Et spændende kursus der åbner nye muligheder for både smykker, små objekter og skulptur i kobber, bronze og sølv. Det bløde metal-ler formes med fingrene og ganske få redskaber, tørres og efterbearbejdes, inden det brændes i ovn i et lukket kar med kul. Vi gennemgår arbejdet med det nye Art Clay Bronze frem til færdigt overfladebehandlet emne. Vi arbejder også med kobber- og sølvler og gennemgår bl.a. den spændende teknik New Mokume Gane, hvor metallerne blandes så der opstår forskellige flotte mønstre. En teknik der er velegnet til øresmykker, ringe og vedhæng.

Smykker i Art Clay SilverArt Clay Silver, hvor metallet er blødt som ler, er et materiale, som i sig selv inspirerer til helt nye former for smykker. Art Clay Silver formes, tørres og brændes med en loddepistol, hvorefter man har et smykke i rent sølv. På kurset vil vi arbejde med de forskellige Art Clay Silver produkter som er ler, sprøjte og pasta, og prøve forskellige teknikker, så du kan fremstille vedhæng, øresmykker, ringe mv. Vi bruger forskellige halvfabrikata, facetstene, perler, m.v. – og en hel ny verden af muligheder vil åbne sig. Kurset giver dig en grundig introduktion til og erfaring med Art Clay Silver, så du kan arbejde videre derhjemme. Hvis du allerede arbejder med Art Clay Silver, vil du på kurset få inspiration og idéer til flere og nye teknikker i Art Clay Silver.

Emalje på sølvKursusindhold:
- Sikkerhed omkring brug af emalje og ovn.
- Introduktion til emalje.
- Anbefalinger til dimensioner og designs.
- Forberede, knuse og vaske emaljerne.
- Forberede deres første sølvemne til cloisonné emaljeteknik.
- Hvordan emaljen lægges på sølvet, tørres og brændes.
- Slibning og polering.
- Frit arbejde på andet smykke.

Loddeteknik og design med halvfabrikataLoddeteknik for begyndere, der gerne vil i gang med at lodde færdige dele sammen. Vi pusler med dele af halvfabrikata og lodder dem sammen i nye kombinationer til færdige smykker. Det kan bl.a. være nogle af de mange forskellige fatninger vi lodder på ringe. Eller f.eks. ørespyd og ørebøjler på små plader. Øskner på kæder mv. Vi gennemgår loddeteknikker og gennem små øvelser kommer du igennem forskellige teknikker, så du kan gå hjem og lodde.

Elektroformning, forkobringBliv dus med mulighederne i elektroformning. Vi gennemgår opsætningen og styring af anlæg og elektrolytvæsker og du kommer til at prøve processen fra start til slut. Vi arbejder bl.a. med: Forberedelse af emner og pålægning ledelak, kobberfolie mv. på organiske og ikke ledende emner. Vi ser på, hvordan der kan indfattes sten, glasperler og lign. og prøver forskellige teknikker dertil.

Sommerkursus
uge 28
Få inspiration og teknik til dine unika smykker. Vi sætter fokus på processen fra idé til færdigt smykke og arbejder dels med designfasen, og dels med den tekniske udførelse af smykkerne. Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg, små øvelser og arbejde med og fordybelse i teknikerne værkstedet. Vi arbejder med forskellige loddeteknikker, kreative fatteteknikker, enkle støbeteknikker, folde- og smedeteknikker og ikke mindst overfladestruktur og -behandling. Der arbejdes primært i sølv og guld.

Hydraulisk presningIntuitiv bearbejdning af metal plade til fremstilling af 3D form, et kursus som introduktion til den hydrauliske presses muligheder og begrænsninger. Når man skal fremstille 3D form i metalplade, som for eksempel hule emner eller buede former, kræver det ofte en del træning i at mestre enten smedning eller ciselering. Men med den hydrauliske presse er det muligt, at nå frem til et resultat med en intuitiv lethed, som om metallet er pustet op i formen. Dette kursus giver en introduktion til at arbejde med den hydrauliske presse, ved en gennemgang af forberedelse, fremstilling af form, opmærksomhedspunkter vedr. bearbejdning af de forskellige metaller og en masse eksperimenter med forskellige udtryksformer i 3D. Der vil være både teknik og kunstnerisk vejledning undervejs alt efter behov.

FattekursusDer undervises i fatning af små cabochoner- og facetslebne stene i forskellige grundformer.

Vi gennemgår og arbejder med:
- Rørfatninger
- Klofatninger – herunder alliancering
- Forrivning
Der arbejdes i materialer efter eget valg. Alle materialer der bruges på kurset kan købes ved Ravstedhus.

Fattekursus GRS og EnsetDette er et meget intensivt kursus, hvor du lærer teknikker til nedstukket og Caré fatning, med hjælp fra Enset og GRS maskinerne.

Kurset er tilrettelagt så vi gennemgår:
Forrivning
Pavé
Grabbe
Alle materialer der bruges på kurset kan købes ved Ravstedhus

Smykker i guld og sølvDette kursus er tilrettelagt med inspiration og teknik til dig, der laver sølvsmykker, men også har lyst til at komme i gang med at arbejde i guld, eller at bruge guld i kombination med sølv. Vi gennemgår og arbejder med forskellige teknikker til kombination af guld og sølv bl. lodning, fusing og Keumboo, og brug af halvfabrikata i guld. Vi ser på forskelle og ligheder i arbejdet med sølv og guld, og laver spændende smykker med udgangspunkt i dine egne idéer. Der er mulighed for at genbruge gamle guldsmykker og guldrester – og selv små rester kan blive til en flot dekoration på et sølvsmykke.

StøbekursusKurset tilrettelagt med grundlæggende gennemgang af følgende emner:
- Fremstilling af voksmodeller til cireperude, ”tabt voks”
- Opsætning til indgipsning
- Indgipsning og evakuering
- Udbrænding af gipsform
- Vakuumstøbning og slyngestøb
- Enkle gummiforme
Der bliver mulighed for 1 pr. dag, derefter vurderes fra gang til gang. Gips og gummiforme er ikke med i fællesudgifter og beregnes derfor særskilt Der kan med fordel medbringes voksmodeller op til 5 gram (max 8 cm høj)

Kobber til pynt og dekorationKobber er et fantastisk materiale, der er oplagt at bruge dekorationer og pynt til haven og boligen. På kurset prøver vi en række forskellige teknikker og arbejder både med tyndt kobberfolie og lidt kraftigere kobberplader samt kobbertråd i forskellige tykkelser. Vi klipper eller saver, former og sliber og samler og lodder på emner, hvor der er behov for det. Vi prøver forskellige overfladebehandlinger på de emner vi laver. Vi laver ting, der kan bruges til pynt, måske til jul, og til dekoration og udsmykning af hus og have året rundt.